Blog

Konsantre Olmanıza Yardımcı Olan Beyin Gıdaları

by in Besinler, Doğal Maddeler, Genel 14 Ekim 2018

Ginseng, Balık, Meyveler veya Kafein?

Gıdalar ve diyet takviyeleri hakkındaki vızıltıları dinleyin. Hafızanızı, dikkat süresinizi ve beyin işlevinizi geliştirmek için gıdaların yapabileceklerine inanın.

Ama gerçekten işe yarıyorlar mı bu gıdalar? Yaşlandıkça, bedenimiz bizimle birlikte yaşlandığını inkar edemeyiz. İyi haber şu ki, diyetinize “akıllı” yiyecekler ve içecekler eklerseniz, sağlıklı bir beynin yaşlanmasına karşı korunmasını artırabilirsiniz.

Kafein Daha Fazla Uyarı Yapabilir

IQ’yu güçlendirmek veya sizi daha akıllı hale getirmek için sihirli bir yöntem yok – ama kafein gibi bazı maddeler, size enerji verebilir ve konsantre olmanıza yardımcı olabilir. Kahve, çikolata, enerji içecekleri ve bazı ilaçlarda bulunan kafein, etkilerin kısa vadede olmasına rağmen size uyandırıcı sesi vermektedir. Ancak Kafein üzerinde aşırıya kaçmayınız, fazlası sizi rahatsız edici hale getirebilir.

 

Şeker Uyarıcılığı Artırır

Şeker, beynin tercih ettiği yakıt kaynağıdır – sofra şekeri değil, ama vücudunuza aldığınız şekerler ve karbonhidratlardan gelen glikozlar beyin içın yakıt kaynağıdır. Bu yüzden bir bardak portakal suyu veya başka bir meyve suyu hafızaya, düşünebilme yeteneğinize ve zihinsel yeteneklere kısa süreli bir destek sunabilir

Beyninize Yakıt için Kahvaltı Yapın

Kahvaltı öğününü atlamak sizin için cazip mi? Çalışmaların kahvaltı yemeğinin kısa süreli hafıza ve dikkati artırabildiğini bulduğunu belirtmek isteriz . Kahvaltı yapan öğrenciler, yapmayanlardan daha iyi performans göstermektedir. Araştırmacıların beyin-yakıt listesinin en üstündeki gıdalar arasında yüksek lifli tam tahıllar, süt ürünleri ve meyveler bulunmaktadır. Sadece fazla yemeyiniz; Araştırmacılar ayrıca, yüksek kalorili kahvaltıların konsantrasyonunuzu engellediğini belirtmektedir.

Balık Gerçekten Bir Beyin Gıdasıdır

Balıklar omega-3 yağ asitleri bakımından çok zengindirler. Bu sağlıklı yağlar inanılmaz bir beyin gücüne sahiptir: Daha yüksek düzeylerde bir diyete, daha düşük demans ve inme risklerine ve daha yavaş zihinsel düşüşlerle ilişkilendirilmiştir; ek olarak, özellikle bizler yaşlandıkça, balıklar hafızanın güçlendirilmesinde hayati bir rol oynayabilirler.
Beyin ve kalp sağlığı için haftada iki porsiyon balık yemeniz tavsiye edilir.

Kuruyemiş ve Çikolatayı Günlük Belirli Dozlarda Tüketiniz

Kuruyemişler, bazı çalışmalarda yaşlandıkça daha az bilişsel düşüşe sebep olan antioksidan E vitaminleri için iyi birer kaynaklardır. Ayrıca bitter çikolata da diğer güçlü antioksidan özelliklere sahiptir ve kafein gibi odaklanmayı arttıran doğal uyarıcılar içerir.

Günde 1 defa fındık ve çikolata tüketerek en az dozda kalori, yağ ve şeker ihtiyacınızın tüm faydalarını elde edebilirsiniz.

 

Avokado ve Kepekli Tahıl Tüketiniz

Vücuttaki her organ kan akışına, özellikle de kalbe ve beynine bağlıdır. Kepekli tahıllar ve avokado gibi meyvelerin tüketimi, kalp hastalığı ve düşük kötü kolesterol risklerini azaltabilir. Ayrıca, plak birikimi riskini azaltır ve beyin hücrelerini ateşlemenin basit ve lezzetli bir yolunu sunan kan akışını artırır.

Patlamış mısır ve kepekli buğday gibi tahıllar da diyet lifi ve E vitamini ile katkıda bulunur. Ayrıca Avokadolar yağlıdır. Bu tekli doymamış yağlar sağlıklı kan akışını sağlayarak sizlere yardımcı olmaktadır.

 

 

Yaban Mersini Süper Besleyici Bir Meyvedir

Hayvanlarda yapılan araştırmalarda, yaban mersininin beynin, serbest radikallerin neden olduğu hasardan korunmasına yardımcı olabileceğini ve Alzheimer hastalığı veya bunama gibi yaşa bağlı durumların etkilerini azaltabileceğini göstermektedir. Çalışmalar ayrıca yaban mersininin hem yaşlı sıçanların öğrenme ve kas fonksiyonlarını geliştirdiğini göstermiştir. hem de bu yaşlı sıçanların daha genç sıçanlara zihinsel olarak eşit olduklarını göstermiştir.

Sağlıklı Diyetin Faydaları

Mantıksız gelebilir ama doğrudur: Eğer diyetinizde temel besinlerden hiç bir besin yok ise, konsantre olma yeteneğinizi bozabilir. Çok fazla veya çok az yemek de odaklanmanızı etkileyebilir. Ağır bir yemek sizi yorgun hissetmenize neden olurken, çok az kalori rahatsız edici açlıklara neden olabilir.

Beyninize fayda sağlayın: Çok çeşitli sağlıklı gıdalarla dolu dengeli bir diyet hazırlayın.

Büyük Bir Güne Hazır Olun

Konsantre olarak yeteneğinizi güçlendirmek ister misiniz? % 100 meyve suyu, tam tahıllı somonlu bir simit ve bir fincan kahve ile başlayın güne. İyi dengelenmiş bir kahvaltı ile güne başlamanın yanı sıra uzmanlar aşağıdaki tavsiyeleri de sunmaktadır:

  • İyi bir uyku
  • Daha iyi düşünebilmek için egzersiz yapın
  • Düşünceyi temizlemek ve rahatlamak için meditasyon yapın.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir